Aanleg plein rondom Restaurant Hanninkshof

In het kort
  • OpdrachtgeverLassche Bouwregisseurs
  • Doelstelling Revitalisatie plein Hanninkshof
  • Locatie Usselo
  • Status in aanbouw
  • Start bouw 2022
  • Omvang .

Restaurant Hanninkshof verandert in een landelijke bistro waar het draait om de totale beleving.

Het bedrijf, in handen van de Zuivelhoeve-familie Roerink, gaat ambachtelijke gerechten serveren met lokale ingrediënten uit de streek.

Het dorp wordt niet alleen verrijkt met een bistro, maar ook met een landwinkel waar je terecht kunt voor de lekkerste streekproducten, vers bereid schepijs en een heerlijke kop koffie.

Rouwmaat mocht meewerken aan het realiseren van het fraaie plein.

Uitvoerder Michel Schutten, werkzaam op de Hengelose vestiging van Rouwmaat: "We hebben in opdracht van bouwregisseur Gerard Lassche het grondwerk van A tot Z mogen uitvoeren.

Het terrein lag een tijd lang braak. Voordat je dan zo'n nieuw plein mag aanleggen, moet je eerst bij de gemeente kunnen aantonen dat de grond schoon is. We hebben dus eerst bodemonderzoek gedaan, ter ondersteuning van de vergunningsprocedure.

Eenmaal vergund, hebben we het terrein afgegraven en de infrastructuur aangelegd, zoals riolering.

Vervolgens is het terrein gereed gemaakt voor de bestrating, die in een unieke stervorm wordt uitgevoerd. Daarbij passen we verschillende kleuren bestrating toe, afgewisseld met borderranden van Cortenstaal. Dit verkleurt binnen enkele dagen na aanleg in een warme roestkleur, die het een fraaie uitstraling geeft.

Al met al wordt het nieuwe plein dus echt een eyecatcher voor Usselo."